Renault fórum

Renault forum a Renault klub Slovensko
Práve je 02 Máj 2025 17:13

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solárne elektrárne na dom
Lacné baterie do notebooku

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 24 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Tlak v chladení
OdoslaťOdoslané: 02 Dec 2010 21:18 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
V tom prípade bude zrejme najlacnejšie riešenie iný motor.
Olej sa môže dostať do chladiaceho systému tromi cestami:
1 - vadné tesnenie pod hlavou alebo krivá hlava - to si už odstraňoval
2 - prasknutá hlava - máš vymenenú
3 - prasknutý blok - o takom prípade som ešte nepočul. Jedine že by sa jednalo i nejakú výrobnú vadu odliatku. Vyskytuje sa opačný problém, voda do oleja.

Jediné čo ma napadá je možná chyba pri výmene tesnenia.
- Vložky valcov majú presah nad rovinu bloku a podľa presahu (okrem iného) sa volí hrúbka tesnenia. Ak je dané príliš tenké tak nemusí spoľahlivo utesniť.
- Pri takýchto problematických závadách je vhodné skontrolovať i rovinu bloku.
- Nevhodne zvolené tesnenie. Kvalitné tesnenia majú po okraji vodných kanálov silikónovú vrstvu pre utesnenie a mazací kanál je spevnený kovovou vložkou tak ako valce.

Profil Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mailovú správu  

OdoslaťOdoslané: 04 Dec 2010 19:33 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26 Mar 2010 17:18
dakujem z odpoved,ale chcel by som podotknut že mechanik ,ktory mi teraz menil tesnenie pod hlavou,mi tvrdi že nemoze mi dat kvalitnejsie,/kovove),tesnenie,len korkove,pretože mam zbrusenu hlavu,tvrdi že keby dal kovove ,valce by bili do hlavy,taktiež mi dal nove šruby.Chcem sa este spytat či nemal nejako podlozit,,,a dat tam kovove tesnenie,.? este mi tvrdi ze asi mam prasknuty blok v mieste -s predu kde je olejovy kanalik v bloku pri šrube.

chcem sa este spytat, aku chladiacu kvapalinu mam použivat,ja pouzivam G11/Dynocol-na hlin.hlavy-zelenej farby/,niektory mi tvrdia ze mam dat original renaultacku chladiacu kvapalinu.

<ee> mam renault megane scenic 1,6 66kw 1998 8 ventil <oo>

OdoslaťOdoslané: 05 Dec 2010 01:36 
Neprítomný
Administrátor
Administrátor
Obrázok používateľa

Založený: 23 Sep 2009 22:11
AUTO: Clio II 1,4 Extréme, automat
spam: Nie
S tým tesnením sa mi to nezdá. Piesty môžu narážať do hlavy ak je príliš tenké tesnenie a je jedno z akého materiálu je vyrobené. Napríklad v Elite majú tesnenie RLRING klingeritové, dvojdierkové s hrúbkou 1,27 mm a tiež GOETZE kovové, dvojdierkové s hrúbkou 1,27 mm. Takže rozmerovo rovnaké ale jedno je slušný priemer a druhé je overená kvalita. Zároveň treba spomenúť že prebenzínové motory sa málokedy používa celokovové tesnenie ale nieje to nemožné.
Podozrenie na prasknutý blok sa dá preveriť po demontáži hlavy. V tom mieste ako hovorí to teoreticky môže byť poškodené ale bolo by vidieť prasklinu na chladiacom plášti. Normálne býva na ňom jemný povlak hrdzavej farby tak je zaolejovaná prasklina dobre vidieť. Pri najhoršom sa dá vytiahnuť vložka pre lepší prístup no znamená to rozobratie veľkej časti motora. Máloktorý mechanik sa na to dá s dôvodu veľkej pracnosti.
Chladiaca G11 je v pohode. "originál" nieje nič zázračné iba je predávaná v autorizáku a s premrštenou cenou.

OdoslaťOdoslané: 13 Dec 2010 20:13 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13 Dec 2010 20:03
prosim o pomoc mam lagunu 1.9 dci 120ps mam tlak v nadobke na vodu vodu mi vytlaca cez uzaver nadobky ale motor sa neprehrieva v oleji voda nieje ani olej vo vode jedine co je pri zohriatom motore mam studeny chladic ale obidve hadice z chladica su horuce na zahriatie auta potrebujem cc 10-15km <hr>

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 24 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ