Auto Renault, najazdené 30 tis. km ... Počas jazdy sa rozsvieti kontrolka elektrickej poruchy a následne zostane svietiť kontrolka oranžová v tvare motora. Auto ide bez zmeny výkonu a otáčok. Auto ale neprešlo STK pre zapísanú závadu. Poslali ma do značkového servisu... V Renault servise TN nezistili žiadnu zapísanú závadu ani za cenu 33€. Auto neprešlo opätovne diagnostikou STK. Nasledovala návšteva súkromníka ktorý prečítal zapísanú závadu na potenciometri plynu. Za cenu 5€ a závadu aj vymazal. Auto následne prešlo STK ešte ten deň... Po čase sa závada opakovala častejšie aj desať krát denne a tak som rozobral plynový pedál a zistil som, že bežce nekopírujú stred dráhy potenciometrov. Bolo to už v číne bosch špatne zložené. Poposunul som deklík z odporovými dráhami o 1 mm aby som zhruba dostal bežce do stredu dráh. (Kto rozoberie pochopí o čom hovorím) Následne som pomeral funkciu len ohmmetrom z oboch strán voči bežcom. Dráhy potenciometrov som ničím načistil ani negebril ani rukou nechytal. Dalej som VD4 prestrekol konektor ku plynu a odpojil konektor od RJ pri vypnutom AKU a znova zasunul- ten konektor do RJ som ničím nestriekal. Dal vymazať závadu... Zatiaľ OK... uvidíme. Možno to niekomu pomôže. PS: Na nejakej com stránke som čítal, že býva ešte častá výrobná renault porucha na koncovkách káblika od RJ ku potenciometru plynu. Dá sa to namerať, a že sa to opakuje na kostrovom vodiči.
Naposledy upravil naftalin dňa 20 Máj 2012 09:32, celkovo upravené 1 krát.
|