Z dôvodu mne nevyhovujúceho zapojenia denného svietenia na Thalii(svetla sa rozsvietia už v prvej polohe spínacej skriňky) som sa rozhodol vymenit relé denného svietenia časovým spínačem.
Kúpil som stavebnicu opoždeného zopnutia reproduktorov typ PT022(pozor je viacej druhov stavebníc)

Túto som zostavil podľa návodu s dvomi odchýlkami
a - osadil som iba jedno relé
b - dodaný trimer 68k(max. čas zopnutia 6 sekúnd) som nahradil 330k(čas som nastavil na 12 sekúnd)

Časovač s káblikmi

Napájanie časovača som vyriešil napojením na káblik od stieračov ktorý je pod napätím iba v druhej polohe kľúčika zapalovánia a to v konektore na páke stieračov

Konektor je treba opatrne rozobrat a zapojit káblik

Všetko zosadit do pôvodného stavu a zapojit do páky stieračov

Ostatné kábliky z časovača zapojit do osadenia od relé denného svietenia následovne:vodiče 1 a 4 na pracovné kontakty od relé 3,5 a vodič 3 na kontakt od relé 2,vodič 2 je na konektore stieračov(koncovky pre viditelnosť zatial nezaizolované)

Pôvodne som chcel časovačom ovládať relátko denného svietenia ale relé v časovači je dimenzované na 12A a to je dostačujúce lebo svetlá nemajú vätčšiu amperickú zátaž. Zapojenie časovača nenarušilo žiadnu z pôvodných vlastností svetiel.Celý cyklus naštartovania u mňa trvá cca 7-8 sekúnd a preto 12 sekúnd na časovači je dostačujúce.Osadenie časovača v plastovej krabičke a zaizolovanie konektorov je samozrejmosťou. Upevnenie pod palubnou doskou záleží na každom z Vás.
.gif)