Renault fórum a Renault klub Slovensko

Diskusné fórum o automobiloch Renault a Renault klub SR
Práve je 10 Feb 2012 06:30

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Solarne elektrarne
Renault-y na predaj

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: vysoké otáčky pri naštartovaní
OdoslaťOdoslané: 29 Júl 2010 13:17 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29 Júl 2010 12:57
mám ročné clio grandtour 1,2 55kW
keď naštartujem, otáčky vybehnú medzi 1500 až 1800 a potom pomaly, ale naozaj POMALY klesajú na spokojných 900.
má niekto podobnú skúsenosť? predpokladám, že to nie je normálne. čo tomu môže byť? nie je to vada, koli ktorej by som utekal do servisu, samozrejme pri prvej kontrole sa na to opytam, kym to mam v zaruke, len chcem vediet, ci s tym ma niekto taky isty problem a ci to problem vobec je...

Profil Odoslať e-mailovú správu  

Predmet príspevku: Re: vysoké otáčky pri naštartovaní
OdoslaťOdoslané: 04 Aug 2010 18:23 
Neprítomný
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04 Aug 2010 18:15
Ja mám Clio III vyše 4 rokov (1,2 55 kW). Po naštartovaní je tam skoro vždy 1400 - 1500 ot/min, hned to klesne na 1200 a potom pomaly pod 1000, ked sa postupne motor ohrieva. Teda nad 1500 to po naštartovaní nikdy nejde. Štartujem zásadne BEZ PLYNU.

Skôr sa prejavuje iný extrém - po naštartovaní teplého motora systém málo pridáva otáčky, takže niekedy sa ledva rozbehne. Ale zase že by sa nerozbehol, to sa za 4 roky stalo možno raz-dvakrát. Asi som málo podržal kľúčik na štartovanie...

Po odjazdení 30 000 km sa zase začalo objavovať znižovanie otáčok pri teplom motore na voľnobehu až na 500 - 550 ot/min. Po chvíľke si to samo zosníma, že je to predsa len málo a samo si pridá na 800, potom zase klesne a zase hore... Ale kým nezdochne, tak dobre... Čítal som, že tento motor vznikol úpravou predošlej geenrácie práve tým, že na voľnobehu ubrali základné otáčky na 650 ot/min kvôli šetreniu paliva. Tak u mňa to v priemere vychádza...

Profil Odoslať e-mailovú správu  

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 2 ] 

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ