Takže moje skúsenosti s Navigonom 7310.
Tato navigácia nemá slovenske hlasy a ani SK menu.
Dlho som hľadal na nete a nenašiel som žiadne SK hlasy, alebo menu.
Takže musím používať češtinu. Ale nie je to nejaký veľký problém.
Po nainštalovaní softu od navigonu- Navigon FreshMaps (je to freewarov8 aplikácia kde sú dostupné aktualizácie software a okrem iného si môžete zakúpiť aj mapy. Program je k stiahnutiu na
http://www.navigon.com) som si aktualizoval nové mapy na Q3 2009 od NAVTQU
http://www.navteq.com/ a soft na MN 7.4.
Grafika a navigácia je pekná a plne funkčná.
Menu NAVIGON je logické a v celku prehľadné.Len si treba naň zviknut, pretože je trochu odlišne od iných navigácii.
7310-ka nie je žiaden multimediálny stoj, je to len navigácia s možnosťou pripojenia mobilného telefónu cez Bluetooth.
Hlavné menu sa skladá s možnosťou voľby cieľa, výberu z vlastných cieľov, domácu adresu či možnosť zobraziť si aktuálnu mapu.
V spodnom riadku však netreba prehliadnúť položku Možnosti, prostredníctvom ktorej sa dostanete k nastaveniam navigácie či dokonca k tzv. SOS ikone, ktorá znamená pomoc v prípade núdze. Po jej rozkliknutí získate informáciu o poslednej známej polohe a môžete sa nechať navigovať k najbližšej čerpacej stanici, polícií, nemocnici či do lekárne.
GPSko som par dní skúšal na Slovensku a momentalne ho testujem v Írsku.
Načítanie aplikácie Navigon je okolo 30 sek.Čiže ako u IGO 8.
Ďalšia vec ktorá nepoteší je, že sa nedajú pridať POI body len tek, iba cez platenú aplikáciu POI WARNER, ktora stoji 20 Eur.
Čo už zaplatil som a trápim sa s týmto softvérom.Je trošku komplikované ho na začiatku pochopiť.
Na ládoval som sem poi body ako tesco, lidl, aldi, hrady, jaskyne, čerpačky atd.
Neskor doplnim ako funguju tieto POI body v praxi na cestách.
Dizajn a spracovanie navigácie Na vyberanie navigácie som si tak chvíľu zvykal a aj na vkladanie navigácie do držiaka, pretoze navigácia sa vyberá zatlačením na mechanický zámok v spodnej časti držiaka. Pri veľkých otrasoch auta počas jazdy držala navigácia v držiaku ako pribitá. Skvelé konštrukčné riešenie.
Inak navigácia naviguje dobre, mapy sú dobré.
Spokojnosť s touto mašinou je na 93%.