|
Zdravím Poviem Vám vlastnú skúsenosť s dieslami od Renaultu. Motor 1,5 dci 60 kw v Megane II je v skutku velmi vydareny motor, môj otec ho má cca 3 roky, auto je ročník 2004 a s motorom, v podstate s celým autom nie su žiadne problémy. Motor má nízku spotrebu, a ked som šiel nanom velmi opatrne, boli to až 3 L na 100 km... !!! a to nie je výmysel, inač 4,2 -4,3 ... Otec mení olej v renaulte, tankuje bud na čerpačke Schell alebo Slovnaft... Dodržuje iba predpísane normy, ohladom čerpania pohonnych hmôt. Bratranec má Clio (2003) tiež 1,5 dci, 48kw (alebo niečo take), nalial tam olej s tesca, a tankoval naftu ešte za 20sk... takže 0,66 € motor ma tak v háji, že mu už po druhy krat menili trysky aj s čerpadlom. zanedbal starostlivosť o auto. Stryko ma clio 1,9 dti... bohvie kolko Km... stary vrak, vkuse sa kazí.. Podla mna je Renault vynikajuce auto... ale netreba ho zanedbávať, ako žiadne, ked služiš autu, ono bude služiť tebe... a stare vraky netreba kupuvať, ja som mal tiež, neoplatí sa... čím novšie, tym menšia pravdepodobnosť zleho zaobchadzania a poruchovosti... toto platí podla mna všeobecne na všetky auto zo systémom Common-rail... dti je ešte nie je, ale tym som chcel poukazať iba nato že 10 ročne auto už nemusí byť auto...
|